Home Theater Workshops Beeldende kunst Film Projecten Het laatste nieuws!

Theater

De theatergroep de Catalanen speelt eenakters geschreven door de auteur van de Catalanen, Ton Meijer. Vanaf de start worden deze eenakters op vele plekken gebracht. Er wordt gespeeld in kleine en middelgrote theaters of op andere plekken zoals kerken, wijkcentra of bij iemand thuis.

Bij theater aan huis is de bewoner de gastheer/vrouw en hij/zij die nodigt vrienden en bekenden uit. De Catalanen spelen en maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van het decor en de rekwisieten die er al staan.

Daarnaast doen de Catalanen mee met het SMS theater. Hierbij wordt er ook op bijzondere plekken gespeeld en de genodigden worden geïnformeerd via een SMS bericht. Na de voorstelling gaat de pet dan rond. De catering wordt verzorgd door het SMS theater.

Informatie over de eenakters uit de eerste jaren is te vinden onder archief , de eenakters die nu nog actueel zijn staan op deze pagina.


Dokument
Dokument
Dit stuk vertelt het verhaal van een heftige strijd tussen vader en zoon. Ze schuwen het niet elkaar in harde bewoordingen de waarheid te vertellen. Het thema is herkenbaar, maar de vorm die eraan wordt gegeven zal de toeschouwer zeer verrassen.
Tekst: Ton Meijer
Spel: Germt Gringhuis en Ton Meijer
Regie: Fenna Besijn
Speeltijd: 5 kwartier

Poazzy
'Poazzy' is een theatrale samenwerking tussen gedichten, teksten en geïmproviseerde muziek. Een muziektheater waarbij de interactie tussen tekst en muziek centraal staat
Drums:
Jan Roeper
Tenorsax en teksten: Ton Meijer
Speeltijd: wisselend

Naakt, Ongeschilderd
'Naakt, Ongeschilderd' vertelt het verhaal van een zoektocht van een schilder in de herfst van zijn leven naar de zin van het schilderen. Tijdens die zoektocht ontmoet hij iemand die een grote ommekeer in zijn bestaan teweeg brengt.
Tekst en voordracht: Ton Meijer
Piano: Irina Osetskaya
Speeltijd: 2 kwartier

Misantropisch Paradijs
' Misantropisch Paradijs' is een monoloog en gaat over iemand die een onvergeeflijke en vreselijke daad heeft verricht in zijn leven. Hij wil zijn verhaal kwijt aan hen die bereid zijn naar hem te luisteren. Hij hoopt daardoor troost te vinden in zijn bestaan. Het publiek mag getuige zijn van de psychologische thriller met een hartverscheurend, rauw, maar ook zeer komisch relaas van een man die aan de rand van "het normale"leven is komen te verkeren.
Tekst: Ton Meijer
Spel: Ton Meijer
Speeltijd: 4 kwartier