Home Theater Workshops Beeldende kunst Film Projecten Het laatste nieuws!

De CatalanenOpdrachten

De Catalanen werken ook regelmatig in opdracht van anderen. Een goed voorbeeld uit het verleden is Passanten, Passanten( 2007).
De auteur Ton Meijer kreeg de opdracht om 6 korte monologen van ieder 10 minuten te maken over mensen die aan de zijkant van de samenleving zijn terecht gekomen.
Deze monologen werden opgevoerd op bijzondere plekken in de stad Groningen( een kelder, een kerk) en het publiek liep langs de plekken.

Zilvergrijs
ZilvergrijsDe Catalanen werken nu mee aan het project Zilvergrijs. Met Zilvergijs willen de initiatiefnemers ongewenst sociaal gedrag onder ouderen in zorginstellingen onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken.
Aan de theatergroep de Catalanen is gevraagd om korte scènes te schrijven waarin dat ongewenste gedrag wordt getoond en om de scènes te spelen in de verzorgingstehuizen waardoor op indringende maar ook humoristische wijze het onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt.
Kijk hier naar een uitzending van RTV Drenthe.

MSDCare Award
MSDCare AwardIn het voorjaar van 2012 is de pilot uigevoerd in vier instellingen en in het najaar 2012 beginnen de voorstellingen in andere tehuizen.
Het project heeft naast subsidie en sponsoring ook de landelijke prijs voor het beste plan voor ouderenzorg gekregen, de MSDCare Award.